All-on-4 fogpótlási eljárás  – kevés csont esetén

Teljes fogatlanság esetén, megfelelő csontállománynál a felső állcsontnál 6-8, az alsónál 6 implantátumra készülhet fix körhidas megoldás. Amennyiben a csontállomány nem kielégítő, akkor jöhet szóba 4 implantátumra készülő redukált hibridprotézissel az all on 4 technológia, ahol még mindig fix, rögzített pótlásról beszélünk.

all-on-4

All on four  rögzített pótlás, kevesebb implantátummal, teljes fogatlanság esetén

Ez az implantációs (fogbeültetési) eljárás biztosítja, hogy teljesen fogatlan állcsontba csontpótlás nélkül helyezzünk be rögzített hídpótláshoz implantátumokat. Így visszanyeri eredeti mosolyát és rágóképességét. A kevesebb beavatkozás következtében rövidebb gyógyulási és kezelési idő szükséges, és jelentős költségeket spórolhat meg a kevesebb implantátum darabszám és az elkerülhető csontpótlások miatt.

Mi is az a All on four implantációs technika?

All-on-4 technológiát az alsó és/vagy felső teljes fogatlanság minél egyszerűbb implantációs rehabilitációja végett alkották meg. Az alsó és/vagy felső állcsontban speciális sebészi technikával beültetett (4-4 db) implantátumok képesek hosszú távon a rájuk nehezedő teher elviselésére. A hátsó implantátumok – ahogy a képen is látható – ferdén kb. 30˚-os szögben kerülnek beültetésre, alul az idegcsatorna elé, felül pedig az arcüreg alapja elé. Ezáltal az aránylag költséges csontpótlás, és arcüreg emelés (sinus lift) legtöbb esetben elkerülhető.

all-on-4 fogpótláshoz

1. Implantáció megtervezése

Az implantációt megelőzően rendelőnkben CBCT készítünk, melynek felhasználásával pontosítjuk a lehetséges bevatkozás menetét.  Meghatározzuk számítógépes tervezés segítségével, hogy pontosan hova kerülnek majd az implantátumok. Fogászati fúrósablont  gyártatunk le az Ön részére.

2. Implantátumok behelyezése

Az beavatkozás során 4 db hagyományos méretű implantátumot – helyi érzéstelenítésben,  bizonyos esetekben altatásban – helyezünk be.  Az általunk használt sebészeti (fúró) sablon miatt, csak kisebb műtéti bemetszést alkalmazunk az ínyen, mely így gyorsabban gyógyul kisebb fájdalommal.  A műtétett követően 3-4 hónap gyógyulási idő következik, mely idő alatt biztosított az ideiglenes fogpótlás.

3. Fix fogpótlás elkészítése

Elkészítjük a fix fogpótlást, mely igénytől, esettől függően különböző anyagokból is készülhet, akár cirkoniumból is. Ez nagyjából 2 hetet vesz igénybe.

Kinek javasoljuk az all on four fix fogpótlást?

Azoknak ajánlott, akik csontállománya már nem kielégítő 6-8 implantátum behelyezésére. Nem szeretnének komolyabb csontpótláson átesni, mely megnöveli a kezelés időtartamát és költségeit. 

Általában mindenki kaphat, akinek 4  speciális méretű implantátum, megfelelő szögű behelyezéséhez elegendő csontja van.

A megfelelő szájhigiénia fenttartása minden fogpótlás esetében fontos. Az all-on-4 fogpótlás esetében, ez még lényegesebb. Fontos betartani a kezelő fogorvosunk által előírt kontroll időpontokat, és adott esetben a szükséges kezeléseket elvégeztetni.

A legtöbb ételtípus biztonsággal fogyasztható ezek után is. A fogpótlás precíz használatáról kezelős fogorvosa megfelelő tájékoztatást nyújt rendelőnkben.

Ápolja implantátumos fogpótlását, jelenjen meg az esedékes kontrollvizsgálatokon, és mellőzze a dohányzást! Így a fogptlása akár egy életre is szólhat!

MYdent Fogászat, ahol a szakértelem kedvességgel párosul

Képzett fogorvosok
Megfizethető ár
Modern fogászati eszközök
Call Now Button
SZÉP kártyával továbbra is fizetheti fogászati kezeléseit!
Ne késlekedjen! Éljen a lehetőséggel!