Fizetne 9900 Ft-ot az egészségéért?

Fogászati panoráma rötgen

Sok esetben kérdezik meg páciensek, hogy miért kell panoráma röntgent csináltatni, hiszen csak egy fogkőleszedésre jöttem? Minek tegyem ki magam ilyen sugárterhelésnek, hisz nem fáj a fogam, nincsen panaszom? Miért fizessek többet, így is drága dolog a fogászat.

Egyszerűen megválaszolva a kérdéseket: ezért

Panoráma röntgen
Panoráma röntgen

A páciens csak annyi panasszal érkezett, hogy időnként érzékeny a jobb alsó bölcsességfoga. Szerencsére a fogorvos kolléga első kérdése az volt, mikor készült utoljára panoráma röntgen? Mivel már jó pár éve, így azonnal készíttetett egyet. A fenti kép fogadta. Nem is volt további teendő, azonnal beutalta a Szájsebészeti Klinikára. Ahonnan már nem engedték haza páciensünket, és megműtötték.

Ez az álkapocs bármely pillanatban eltörhetett volna.Egy úgynevezett ciszta bontotta le a csontállományt. Sajnos Rendelőnkben nem ez volt az első ilyen eset, ugyanis a ciszta, ahogy a többi idült (régi) krónikus gyulladás is, legtöbb esetben tünetmentes, nincsen panasz.

Egy ilyen felvétel segíthet egyéb daganatos betegségek diagnosztizálásában is.Ez komoly felelősséget ró a fogorvosokra, hisz a fogorvosok nemcsak a fogakat viszgálják, hanem az egész fej-nyak régiót, valamint szájüreg vizsgálatot és daganatszűrést végeznek. Ennek elengedhetetlen része a panoráma röntgen kielemzése is.

A sugárterhelés, amire sokan hivatkoznak, ha nem szeretnének röntgent, az kisebb, mintha valaki repülővel utazik 1-2 órát. Ettől ne féljünk!

Ne sajnálja azt a néhány ezer forintot egy panoráma röntgenre! Sok kellemetlenséget, drasztikusabb bevatkozást előzhető meg vele. Fogorvos kollégáink, azt szokták javasolni, hogy legalább 2 évente egyszer, de indokolt eseteben akár évente készüljön egy ilyen felvétel.

Úgy vélem ezek után, hogy megér az egészségünk 9900 Ft-t.

Call Now Button
SZÉP kártyával továbbra is fizetheti fogászati kezeléseit!
Ne késlekedjen! Éljen a lehetőséggel!