Ultrahangos fogkő eltávolítás

Nem szeretne kellemetlen szájszagot és ínygyulladást?

Nem szeretné elveszíteni idő előtt fogait?

Fogkő eltávolítás professzionálisan

Ez nem csak a fogkő eltávolítását foglalja magába, hanem az összes olyan ok megszüntetését, amely segítheti a baktériumok megtelepedését a fogakon, a fogközökben. A professzionális fogtisztítás  kiterjed az összes elszíneződés, lerakódás eltávolítására, a fogfelszínek polírozására, a fogközök és az íny alatti területek tisztítására, valamint az ínygyulladások megszüntetésére.

Ismerje meg  a   „3-lépcsős”   fogkő eltávolításunkat:

1. lépés

Igény esetén helyi érzéstelenítést követően a fogkövet professzionális ultrahangos depurátorral (fogkő eltávolító), a nehezen elérhető részeken pedig, speciális kézi eszközökkel távolítjuk el.

2. lépés

A fogkő eltávolítás elengedhetetlen része, az ízesített szódabikarbónás AIR-FLOW polírozás üdítő  érzése. A finom por a szűk fogközökből is eltávolítja az elszíneződéseket, természetes fehérítő hatású, és üde leheletet biztosít. Kiváló előkezelés bármely fogfehérítési eljáráshoz, növeli azok hatékonyságát.

3. lépés

Végül a fogfelszínt teljesen simává polírozzuk finom paszták, valamint erre a célra szolgáló speciális kefék és gumiharangok segítségével. Ez a fogak felszínét még fényesebbé teszi.

Az eredmény

Mint egy frissitő zuhanyzás egy izzasztó nap után. Egyenként érzi a fogait, fogközeit. Pár nap múlva az ínye mindenhol visszasimul, megszűnnek az érdes felszínek a fogakon és a fogközökben. Sok esetben már ez felér egy „fél” fogfehérítéssel!

Egyik páciensünk kifejezésével élve:

A 3 lépcsős fogkőleszedés után, olyan rendet érzek a számban.

Ultrahangos fogkő eltávolítás

Fájdalmas-e a fogkő eltávolítás?

Kicsit kellemetlen, az ultrahangos depurátor, de valjuk be őszintén, sokkal inkább ez, mint fogaink elvesztése.

Kezelés gyakorisága

Szánja rá magát legalább egyszer, hogy fél év után újra eljön, mert így meglehet állapítani, hogy Ön milyen „fogkőképződési“ hajlammal rendelkezik. Vannak pácienseink, akiknek a munkája során nagyon számít a megjelenés, az esztétikum, ők 3-4 havonta is jönnek kezelésre.

Az évenkénti 1 alkalom, mindenkinek kötelező. Ez mindössze 30 perc egy évben, és mennyi problémát megelőzhet vele, és a következő kérdést fel sem kell tennie:

Igaz-e, hogy a fogkő is okozhat kellemetlen szájszagot?

Kitűnő helyet biztosít azoknak a baktériumoknak, amelyek fogágy-gyulladást, fogínyvérzést és végül a fogágy pusztulását, és az egyébként egészséges fogak kilazulását és elvesztését idézik elő. A fogkő okozta fogágy-betegség hazánkban sajnos népbetegség, így jelentős mértékben elősegíti a fogatlanság kialakulását; továbbá a fogkő esztétikailag is csúnya, és a kellemetlen szájszag egyik fő okozója is lehet.

fogkő eltávolítás

Mennyibe kerül a fogkő eltávolítás, az üde lehelet?

Esztétikai csomag
82 000 Ft
 • Fogkő leszedés + fogfehérítés
 • Mindössze 90 perc
 • 12 000 Ft kedvezmény
 • Akár 6-8 árnyalattal fehérebb fogak
Prémium fogkő eltávolítás
39 000 Ft Legnépszerűbb!
 • Helyi érzéstelenítés
 • EMS ultrahangos fogkő eltávolítás
 • AIR-Flow
 • Fogápolási tanácsadás, képzés

A fogkő kialakulásának folyamata és hatásai

Mi a fogkő, kire és miért veszélyes?

Amikor étkezünk, a fogaink felszínén egy lágy réteg, úgynevezett lepedék képződik. Ez a lepedék ételmaradványokból, nyálból és szájban élő mikroorganizmusokból áll. Ha ezt a réteget nem távolítjuk el rendszeresen és alaposan, akkor idővel megkeményedik, és fogkővé alakul, ami már nem távolítható el otthoni fogtisztító eszközökkel.

A fogkő kialakulása:

 1. Ásványi anyagok beépülése: A lepedékben élő baktériumok aktivitása miatt a nyálban lévő ásványi anyagok, mint a kalcium és a foszfát, a lepedékbe épülnek. Ez a folyamat hozzájárul a lepedék megkeményedéséhez.
 2. Lepedék megkeményedése: Az ásványi anyagok felhalmozódása a lepedékben hosszabb idő alatt kemény, kőhöz hasonló anyaggá alakítja azt. Ezt az állapotot nevezzük fogkőnek.
 3. Szoros tapadás: A kialakult fogkő nagyon szorosan tapad a fogakhoz, és olyan erősen rögzül, hogy otthoni módszerekkel már nem lehet eltávolítani. Ekkor jön képbe a szakember, aki speciális eszközökkel képes eltávolítani a fogkövet.

A fogkő nemcsak esztétikai problémát jelent, hanem a fogínybetegségek és egyéb szájüregi egészségügyi problémák kockázatát is növeli, mivel a fogkő felületén baktériumok élhetnek, amelyek gyulladást okozhatnak. Ezért fontos a rendszeres fogászati ellenőrzés és a megfelelő szájhigiénia.

További fontos tudni valók a fogkőről:

Szemben a fogszuvasodással, amely elsősorban a saját fogainkat támadja, a fogkő kialakulása nem kíméli a fogpótlásokat sem. Így bárki számára jelenthet veszélyt, főként azok számára, akik fogágybetegségekre való hajlamot örököltek.

Figyelemre méltó kockázati csoportok

Néhány csoport kiemelt figyelmet érdemel a fogkő és annak lehetséges következményei miatt:

 • Kismamák: A terhesség alatti hormonális változások hajlamosítják az ínyt a gyulladásra, amely súlyosbodhat, ha nem biztosított a megfelelő szájhigiénia, elmarad a fogászati kontroll és a fogkő eltávolítása nem történik meg. Az elhanyagolás következményei közé tartozik az az elképzelés, miszerint minden gyermek születése egy fog elvesztésével jár.
 • Cukorbetegek: Sokan nem tudják, hogy a cukorbetegség gyakran kíséri fogágybetegségek megjelenése, és ha nem történik rendszeres fogorvosi ellenőrzés, a cukorbetegség végül fogvesztéshez vezethet.
 • Dohányosok: A dohányfüst toxikus összetevői károsítják a szájüreg nyálkahártyáját, előidézve annak kiszáradását és gyulladását, ami aláássa a szervezet védekezőképességét a káros baktériumokkal szemben. Ezzel a cigaretta nem csak a rossz leheletért felel, hanem a fogágybetegségek kialakulásáért is.

Ezek a csoportok kiemelt gondosságot igényelnek a fogkő és annak lehetséges szövődményeinek megelőzése terén. A rendszeres fogorvosi ellenőrzések és a szigorú szájhigiéniai rutinok kulcsfontosságúak a fogkő okozta problémák elkerülésében.

A fogászat, ahol jó lenni

Szakértelem, tapasztalat
Fájdalommentes, gyors kezelések
Megfizethető árak
Call Now Button

Prémium fogkőeltávolítás

Ismerd meg a svájci technológián alapuló új módszerünket!
Kevesebb fájdalom, tökéletes szájhigiénia a modern kor igényei szerint.

Most bevezető 39.000,-Ft-os áron!
Részletek >>

biofilm_terapia