Fájdalommentes altatásos fogászat

Ne is emlékezzen rá
Csak egy kellemes emlék
Több kezelést egyszerre

Fél a fogászati kezelés alatt?

Fogászati kezeléseknél mindig hányingerrel küszködik? Több beavatkozásra van szüksége, amit szeretne egy alkalommal elvégeztetni, de úgy, hogy ne is emlékezzen rá?

Van rá megoldás: altatásos fogászati kezelések! Akár több foghúzást, vagy implantációs beavatkozást el lehet végeztetni így, fájdalom nélkül.

Altatásos fogászat

Mit értünk altatásos fogászati beavatkozások alatt?

Az altatásos fogászat során pácienseinket intravénás szerekkel altatjuk, így öntudatlan állapotba kerülnek. Altatásban egyszerre 2-3 órás kezelésekre van mód. Az altatásos, fájdalommentes fogászatnak köszönhetően pácienseink úgy kelnek fel, hogy már csak a beavatkozás utáni tanácsokat kell meghallgatniuk.

Az altatás menete

Az altatásos fogászat során intravénás szerek adagolásával érjük el az alvó állapotát. A kezelés során az életfunkciókat folyamatosan monitorozzuk. Az altatószer hatása az adagolás abbahagyása után 2 perc alatt hatástalanná válik, és páciensünk a végzett fogászati kezelés után felébred. A beavatkozás után kényelmesen pihenhet rendelőnkben, majd 2 óra múlva kísérője társaságában távozhat.

altatásos fogászat MXdent
Fogászat altatásban

Az altatásos fogászat előtti teendők

Pácienseink a beavatkozások előtt altatóorvossal is konzultálnak, hiszen nagyon fontos az egészségügyi alkalmasság. Több belegyező papírt is alá kell írni, ahol felhívjuk a figyelmet a kockázatokra is. 40 év feletti pácienseinknél szükséges az altatásos fogászatot megelőzően EKG vizsgálat, mellkas röntgen és vérkép vizsgálat is. Az altatás csak teljesen egészséges állapotban történhet, így egy megfázás, hőemelkedés vagy influenza is a beavatkozás elhalasztását teszi szükségessé.

A beavatkozás előtt 6 órával páciensünk már nem ehet, nem ihat. Kényelmes, laza ruhában érkezzen, ami nem szorítja, valamint javasolt a váltóruha is. Az altatás napján páciensünk nem vezethet, így a fogászati kezelést megelőzően érdemes fogorvos kollégánkkal egyeztetni, hogy mikorra érkezzen a kísérője, hogy hazakísérhesse Önt.

Kinek ajánljuk az altatásos fogászatot?

Az altatásos fogászat különösen azok számára javasolt, akik komplex vagy több órán át tartó fogászati vagy szájsebészeti beavatkozások előtt állnak, mint például több bölcsességfog eltávolítása egyetlen ülés alatt. Ez a módszer lehetővé teszi, hogy a páciensek teljesen nyugodt állapotban legyenek a kezelés alatt, ami csökkenti a szorongást és a fájdalmat. Ébredés után a pácienseket már csak a foghúzás utáni tanácsokkal látjuk el, mivel az összes beavatkozás altatásban történik.

Alkalmas lehet a fogak lecsiszolásánál (például koronák készítésekor), ahol az éber állapotban már csak a koronák végső beragasztása történik. Implantációk és csontpótlások esetében is ideális választás lehet, különösen azok számára, akik nehezen viselik a hosszabb beavatkozásokat vagy fokozott garatreflexszel rendelkeznek. Továbbá, az altatásos fogászat remek megoldást nyújthat azoknak, akik gyermekkori rossz tapasztalatok vagy trauma miatt érzékenyebbek a fogászati kezelésekre, így lehetővé téve számukra, hogy stresszmentes környezetben jussanak át a szükséges beavatkozásokon.

Mik lehetnek a hátrányai az altatásban végzett fogászati kezeléseknek?

Az altatást minden esetben szakképzett aneszteziológus végzi. Azonban léphetnek fel mellékhatások, melyek a mai korszerű eszközök alkalmazása mellett nagyon ritkán fordulnak elő. Ezekről a mellékhatásokról a kezelést megelőzően írásbeli tájékoztatást nyújtunk pácienseinknek, valamint altatóorvosunk szóban is elmondja, megválaszolja esetleges kérdéseiket. Az altatást követően felléphet enyhe zavartság, nyugtalanság, hányinger, de általában könnyed az ébredés.

Várjuk Önt, ne halogassa tovább!

Sokan hajlamosak a szükséges fogászati kezeléseket a „majd megyek máskor“, „ráér az még“ kifogásokkal elodázni. Azonban az esetek jelentős részében valójában nem ér rá az ember. Miért ne lehetne ezen egyszerre túl lenni és elkerülni a későbbi komplikációkat?

Eláruljuk: később sem lesz bátrabb, csak újabb kifogásokat fog gyártani, miközben az állapota romolhat.

Ideális esetben bátran megyünk a fogorvoshoz, nem hátráltatnak minket gyerekkori rossz emlékek. De sajnos, ez nem mindenkinek adatik meg. Inkább válasszuk az altatásos fogászati beavatkozásokat, és élvezzük annak előnyeit, mielőtt már ne legyen mit kezelni. Ne várjon tovább, tegyen lépéseket az egészséges mosolyért már ma!

A fogászat, ahol jó lenni

Szakértelem, tapasztalat
Fájdalommentes, gyors kezelések
Megfizethető árak
Call Now Button
SZÉP kártyával továbbra is fizetheti fogászati kezeléseit!
Ne késlekedjen! Éljen a lehetőséggel!