Altatásos fogászat

Ne is emlékezzen rá
Csak egy kellemes emlék
Több kezelést egyszerre

Fél a fogászati beavatkozásoktól?

Fogászati kezeléseknél mindig hányingerrel küszködik? Több beavatkozásra van szüksége, amit szeretne egy alkalommal elvégeztetni, de úgy, hogy ne is emlékezzen rá?

Van rá megoldás: altatásos fogászat! Akár több foghúzást, vagy implantációs beavatkozást el lehet végeztetni így, fájdalom nélkül.

Altatásos fogászat

Mit értünk altatásos fogászat alatt?

Az altatásos fogászat során pácienseinket intravénás szerekkel altatjuk, így öntudatlan állapotba kerülnek. Altatásban egyszerre 2-3 órás kezelésekre van mód. Az altatásos, fájdalommentes fogászatnak köszönhetően pácienseink úgy kelnek fel, hogy már csak a beavatkozás utáni tanácsokat kell meghallgatniuk.

Az altatás menete

Az altatásos fogászat során intravénás szerek adagolásával érjük el pácienseink alvó állapotát. A kezelés során az életfunkciókat folyamatosan monitorozzuk. Az altatószerek hatása az adagolás abbahagyása után 2 perc alatt hatástalanná válik, és páciensünk a végzett fogászati kezelés után felébred. A beavatkozás után kényelmesen pihenhet rendelőnkben, majd 2 óra múlva kísérője társaságában távozhat.

altatásos fogászat MXdent
Fogászat altatásban

Az altatásos fogászat előtti teendők

Pácienseink a beavatkozások előtt altatóorvossal is konzultálnak, hiszen nagyon fontos az egészségügyi alkalmasság. Több belegyező papírt is alá kell írni, ahol felhívjuk a figyelmet a kockázatokra is. 40 év feletti pácienseinknél szükséges az altatásos fogászatot megelőzően EKG vizsgálat, mellkas röntgen és vérkép vizsgálat is. Az altatás csak teljesen egészséges állapotban történhet, így egy megfázás, hőemelkedés vagy influenza is a beavatkozás elhalasztását teszi szükségessé.

A beavatkozás előtt 6 órával páciensünk már nem ehet, nem ihat. Kényelmes, laza ruhában érkezzen, ami nem szorítja, valamint javasolt a váltóruha is. Az altatás napján páciensünk nem vezethet, így a fogászati kezelést megelőzően érdemes fogorvos kollégánkkal egyeztetni, hogy mikorra érkezzen a kísérője, hogy hazakísérhesse Önt.

Kinek ajánljuk az altatásos fogászatot?

Többen választották ezt a lehetőséget például akkor, amikor több bölcsességfogat kellett eltávolítani, és számos esetben ez akár egy ülésben is megvalósulhatott. Ébredés után pácienseinket már csak a foghúzás utáni tanácsokkal látjuk el, hiszen minden kezelés altatásban történik.

Nagyon jó alternatíva lehet fogak lecsiszolásánál (koronákhoz), ahol már csak a végső beragasztás történik éber állapotban. Implantációk és csontpótlások esetén is kiváló megoldás. Az altatásos fogászat során hosszabb kezeléssorozatot, vagy több órás szájsebészeti beavatkozást lehet egyszerre elvégezni. Azoknál, akik fokozott garatreflexszel rendelkeznek, vagy gyerekkori trauma miatt félnek a fogászati kezelésektől, az altatás jó megoldás.

Mik lehetnek a hátrányai az altatásnak?

Az altatást minden esetben szakképzett aneszteziológus végzi. Azonban léphetnek fel mellékhatások, melyek a mai korszerű eszközök alkalmazása mellett nagyon ritkán fordulnak elő. Ezekről a mellékhatásokról a kezelést megelőzően írásbeli tájékoztatást nyújtunk pácienseinknek, valamint altatóorvosunk szóban is elmondja, megválaszolja esetleges kérdéseiket. Az altatást követően felléphet enyhe zavartság, nyugtalanság, hányinger, de általában könnyed az ébredés.

Várjuk Önt!

A legtöbben próbálják a szükséges fogászati kezeléseket elodázni a „majd megyek máskor“, „ráér az még“ kifogásokkal. Az esetek jelentős részében nem ér rá. Miért ne lehetne ezen egyszerre túl lenni?

Eláruljuk: később sem lesz bátrabb, csak újabb kifogásokat fog gyártani.

Nyilván a legjobb az lenne, ha bátran mehetnénk a fogorvoshoz, nem lennének gyerekkori rossz emlékeink. Sajnos, ez nem mindenkinek adatik meg. Inkább válasszuk az altatásos fogászati beavatkozásokat, minthogy már ne legyen mit kezelni.

A fogászat, ahol jó lenni

Szakértelem, tapasztalat
Fájdalommentes, gyors kezelések
Megfizethető árak
Call Now Button
SZÉP kártyával továbbra is fizetheti fogászati kezeléseit!
Ne késlekedjen! Éljen a lehetőséggel!