Préskerámia korona (e.max) a legélethűbb fogpótlás

Természetes, élethű mosolyt szeretne?

Amennyiben azt szeretné, hogy fogpótlása ne tünjön fel senkinek. Visszakapja a régi mosolyát. Vagy nem szeretne fogszabályozást 1-2 „kusza” front fog miatt, akkor Önnek a préskerámia korona a legjobb választás.
Ez a  porcelán korona egy természetes hatású, foganyag kímélő, igényes, mesterien kivitelezett megoldás a szép mosoly helyreállítására.

Fogorvosi konzultáció MXdent

Mi jellemzi a porcelán, vagyis préskerámia koronát?

Modern eljárással készülő pótlás: a korona anyagát nagy nyomással préselik, így mechanikailag rendkívül ellenálló, szinte titán keménységű fogpótlást kapunk.
A korona vázát a cirkónium korona gyártásánál is alkalmazott  számítógép vezérelt CAD/CAM technológiával készítik el. Mivel az egész korona anyaga kerámia, nem tartalmaz fémvázat, ezért kimagasló esztétikájú. A préskerámia koronák előnyei, hogy nem váltanak ki fémallergiát, ezért fémérzékenység esetén is bátran javasoljuk.

A préskerámia (porcelán) koronát főleg frontfogak esetén alkalmazzuk, itt kiválóan helyt áll a fogszínnel azonos árnyalatai miatt, még a fogéli áttetszőséget is tökéletesen visszaadja. Elsősorban szólókoronákat készítünk belőle.

A préskerámia, porcelán korona előnye, hogy előkészítéséhez a hagyományos koronákhoz képest lényegesen kevesebb foganyag eltávolítására van szükség, a fogorvos mindössze egy leheletvékony réteget távolít el.

Az e.max préskerámia korona előnyei

A modern fogászatban fémmentes fogpótlásokat alkalmazunk. Ez a  korona nem tartalmaz fémet, ezért fémallergia esetén is ajánlott.

100%-ig fémmentes fogpótlás,
nem gyakorol káros hatást a szervezetre,
antiallergén és biokompatibilis,
a természetes fogak színe tökéletesen visszaadható,
a koronák fogéli fényáteresztő képessége a megtévesztésig hasonlít a természetes fogakéhoz,
teljes kerámia,
a frontfogak esztétikai hibáinak látványos korrigálására alkalmasak,
kevés foganyagot kell feláldozni az elkészítéséhez,
nem alakul ki a fémkerámia kornánál előforduló szürke ínyszél.

színhű fogtömés

Hogy készül a préskerámia korona a fogászati rendelőnkben?

Amennyiben régi koronáját szeretné esztétikus préskerámia koronára cserélni, vagy Ön szerint várhatóan koronára lesz szüksége, első alkalommal szeretettel várjuk rendelőnkben egy fogászati állapotfelmérésre. Ez alkalommal digitális panoráma röntgenfelvételt készítünk, hogy átfogó képet kapjunk fogainak fogíny alatti és feletti állapotáról.

A préskerámia porcelán korona készítése fájdalommentes. Amennyiben préskerámia porcelán koronát készítünk, a fogat helyi érzéstelenítésben, igény esetén, akár altatásban is végezzük. Szükség esetén a szuvas részek eltávolítása után csonkfelépítést végzünk. Gyökérkezelt fogak esetén fogszínű ún. csap beragasztására is szükség lehet, mellyel megerősítjük a fog szerkezetét.

A lenyomatvételt követően fogtechnikus készíti el a fogpótlást. Lényeges szempont, hogy Ön a fogpótlás elkészülésének idejére sem marad fog nélkül: fogorvosaink minden esetben rendelőben készült vagy fogtechnikai ideiglenes koronával látják el az előkészített fogat.

A préskerámia korona elkészítése után a korona bepróbálásra kerül. Amennyiben kényelmes és esztétikailag, színben és funkcióban is megfelel, Ön és a fogorvos kollégánk is megfelelőnek ítéli meg, akkor a korona berögzítésre kerül.

Kinek javasoljuk az esztétikus préskerámia koronákat?

Azoknak a kedves pácienseinknek szoktuk javasolni ezt a fogkoronát, és akár ilyen anyagból készült inlay-t (betétet) is, akik igényesek a fogaikra, megjelenésükre.  Nemcsak a funkcionalitás, hanem a magas fokú esztétikum is számít. Hosszú távra terveznek, és az eredeti fogazatukhoz legjobban illeszkedő fogpótlást szeretnék. Mindig azt javasoljuk pácienseinknek, hogy nem hófehér fogak kellenek, hanem az Ön fogazatában legjobban, legtermészetesebb illeszkedő fogpótlások. Véleményünk szerint a természetesség a legszebb, legigényesebb.

Készíttesen fogbetétet (inlay-t) is e.max préskerámiából!

Fedezze fel az újgenerációs e.max préskerámia betéteket, amelyek nemcsak tartósabbak, mint a hagyományos grádia betétek, hanem tökéletes színharmóniában is vannak az eredeti fogával. Válassza az esztétikumot és megbízhatóságot egyetlen fejlesztésben!

MYdent Fogászat, ahol a szakértelem kedvességgel párosul

Képzett fogorvosok
Megfizethető ár
Modern fogászati eszközök
Call Now Button