Esztétikus fogtömés

Fájdalommentes
Tartós
Saját fogszín

Esztétikus, tartós fogtömést szeretne?

Ilyet készítünk Önnek, amire, ha vigyázz, évtizedekig szolgálhatja Önt.  Biztosítjuk a fogszínéhez illeszkedő tömés színt, és ismét kialakítjuk az eredeti fogfelszínt. A tömés nem lesz magas, nem lesz érdes, vagy éles. Ehhez pedig minőségi eszközöket és anyagokat használunk.

fogászati konzultáció Einetter Katalinnal

Fájdalommentes érzéstelenítés és fogtömés

Sokkal erősebb hatás

A rendelőnkben alkalmazott Septanest Forte érzéstelenítőszer 4x hatásosabb érzéstelenítést biztosít, mint a hagyományos Lidocain érzéstelenítő. Ráadásul a hatása kétszer annyi ideig tart. Így a fogtömés fájdalommentesen elvégezhető.  Az érzéstelenítőt speciális cilinder ampullás, vékony tűs fecskendővel adjuk be, hogy szinte ne érezzen semmit.

Gyors beavatkozás

A prémium minőségű fúrók, turbinák és a fogorvosaink szaktudása biztosítja, hogy a  fogfúrás hossza általában  10 percet, a fog alapos és precíz felépítése 20-30 percet vesz igénybe.

színhű fogtömés

A töméseket rétegzési technikával alakítjuk ki, melynek lényege, hogy a tömőanyagot kisebb porciókban helyezzük az üregbe a a megfelelő megvilágítás érdekében.  Az esztétikus „fehér” fogtömésekhez rendelőnkben  kompozit tartalmú típusú anyagokat használunk.  Melyek az esztétikai igényeket tökéletesen kielégítik. Színük a fog színével megegyezik. Ezt a fogszínt mindig fogszínkulcs segítségével választjuk ki. Az anyag megkeményedését fotopolimerizációs lámpa használatával érjük el. Az így elkészült tömés esztétikus, és azonnal terhelhető, használható.

1. Vizsgálat

 

Felmérjük a fogazata állapotát és meghallgatjuk panaszait,észrevételeit, majd panoráma röntgent készítünk. Sok olyan elváltozás van , ami kicsi, Ön még nem veszi észre, de a fogorvos könnyebben észreveszi, és a röntgen ezt megerősíti. így érthető el korrekt diagnózis.

2. Érzéstelenítés

 

Septanest Forte érzéstelenítőt használunk, a fájdalommentesség végett. Ez az anyag 5 perc alatt fejti ki hatását. Az érzéstelenítőszer hatásereje biztosítja, hogy egyszerre, akár több fog kezelése is megtörténjen.

3. Fogtömés

 

A szuvas részek eltávolítása és az üreg kialakítása során törekszünk arra, hogy minél több ép foganyagot őrízzünk meg. Ebben segít nekünk a kompozit tömőanyag. A tömés végeztével artikulációs papír segítségével ellenőrizzük a magasságot, szükség esetén korrigáljuk a magas pontokat, mivel a zsibbadt állapotben előfordulhat, hogy nem érzi teljesen jól a harapás magasságát.

Fogtömés inlay korona

Inlay/Onlay

Ez az úgynevezett szilárd tömés, melyet lenyomat alapján a fogtechnikai laboratórium készít el, és a lenyomatvételhez képest néhány nappal később kerül speciális ragasztóval rögzítésre. A rágófogak esetén kitűnő megoldást nyújtanak a hiányzó fogrész kiegészítésére, a szuvasodás által elpusztított nagyobb fogszövet pótlására, a fogak esztétikus szépítésére. Alkalmazásával élethűen utánozható bármilyen fog színárnyalata, egyéni színezettsége, így mosolya harmonikussá, kellemessé válik. Anyaguk lehet kompozit, kerámia vagy arany.

Alkalmazásának előnyei

  • hosszú élettartam: 8-12 év (megfelelő szájhigiénia mellett),
  • pontos illeszkedés a maradék foghoz (ezért is hosszú az élettartamuk),
  • megmaradt fogrész megmenthető olyan esetben, amikor esztétikus tömés már nem készíthető, de még korona készítése nem indokolt,
  • alkalmas régi nagy amalgám tömések helyettesítésére,

Amalgám fogtömés cseréje

Az amalgám fogtömés egyre ritkábban alkalmazott eljárás. A tömés ugyan tartós, de esztétikailag nem kielégítő, és higanyt tartalmaz. Idővel a fog szürkés elszíneződését okozza. Ezért javasoljuk a meglévő amalgám tömés cseréjét, mely rendelőnkben csak egy fogtömés árába kerül.

Tegyél a fogszuvasodás ellen, hogy elkerüld a fogtömést!

A szájüreg normális pH-értéke semleges, de bizonyos körülmények között ez az egyensúly felborulhat, ami savas kémhatást eredményez és hozzájárul a fogzománc károsodásához. Ez a folyamat gyakran a savat termelő baktériumok túlszaporodásával kezdődik, melyek a szájban lévő táplálékmolekulákat bontják le. Ezen kémiai folyamatok eredményeképp keletkező savak a fogzománcot fokozatosan roncsolják, előidézve a fogszuvasodást.

A fogszuvasodás nem hirtelen jelenség; a károsodás fokozatosan halad előre, kezdetben csak a fogzománc felszínét érintve, majd egyre mélyebben hatolva a fog belseje felé. A savas kémhatás hatására az ásványi anyagok kioldódhatnak a fogzománcból, de ez a folyamat bizonyos mértékig még visszafordítható. A fogszuvasodás különböző stádiumainak felismerése és kezelése kulcsfontosságú a további károsodás megakadályozásához.

 

Az esztétikus fogtömésről részletesebben

A fényre kötő kompozit fogtömések az egyik legnagyobb előrelépést jelentik a fogászati restaurációk terén. Ezek a tömések képesek a fogak eredeti színét és formáját hűen visszaadni, így az eredmény nem csupán funkcionális, hanem esztétikailag is kifogástalan. A kompozit tömőanyagok különlegessége abban rejlik, hogy többféle szín keverékéből állítják elő őket, így a tömés színe tökéletesen illeszkedik a meglévő foghoz, észrevehetetlenné téve a beavatkozást.

Ezek a tömések műgyanta alapanyagból készülnek, amelyet üveg- és porcelánszemcsékkel erősítenek meg, így biztosítva a tartósságot és az erősséget. A tömés kötését kék fény hatására végzik, amely által a puha tömőanyag megkeményedik, létrehozva egy szilárd és tartós fogtömést. A rágófelszín kialakítása során is figyelmet fordítanak arra, hogy a tömés ne csak esztétikailag, hanem funkcionálisan is megfeleljen a természetes fogaknak, biztosítva a helyes rágási funkciót.

Gyakran feltett kérdések a fogtömés kapcsán

Egyszerre akár 3-4 tömés is elkszíthető, de függ attól, hogy a páciens rágóizmai mennyi idő után fáradnak el. Fogászati altatásban akár még többet is.

Utópanaszok, mint például hideg érzékenység, vagy ráharapási érzékenység előfordulhat rövid időre. Amennyiben ez tartós, azonnal keresse fel rendelőnket!

Megfelelő szájhigiénia és évenkénti kontroll mellett hosszú évekig szolgáhatja Önt.

A fogtömés már elkészült, a zsibbadás elmúltával Ön étkezhet, inni egyből ihat. Az érzéstelenítőszer hatása kb. 3 óra hosszat tart.

MYdent Fogászat, ahol a szakértelem
kedvességgel párosul

Képzett fogorvosok
Megfizethető ár
Modern fogászati eszközök
Call Now Button