Esztétikus fogtömés

Fájdalommentes
Tartós
Saját fogszín

Esztétikus, tartós fogtömést szeretne?

Ilyet készítünk Önnek, amire, ha vigyázz, évtizedekig szolgálhatja Önt.  Biztosítjuk a fogszínéhez illeszkedő tömés színt, és ismét kialakítjuk az eredeti fogfelszínt. A tömés nem lesz magas, nem lesz érdes, vagy éles. Ehhez pedig minőségi eszközöket és anyagokat használunk.

fogászati konzultáció Einetter Katalinnal

Fájdalommentes érzéstelenítés és fogtömés

Sokkal erősebb hatás

A rendelőnkben alkalmazott Septanest Forte érzéstelenítőszer 4x hatásosabb érzéstelenítést biztosít, mint a hagyományos Lidocain érzéstelenítő. Ráadásul a hatása kétszer annyi ideig tart. Így a fogtömés fájdalommentesen elvégezhető.  Az érzéstelenítőt speciális cilinder ampullás, vékony tűs fecskendővel adjuk be, hogy szinte ne érezzen semmit.

Gyors beavatkozás

A prémium minőségű fúrók, turbinák és a fogorvosaink szaktudása biztosítja, hogy a  fogfúrás hossza általában  10 percet, a fog alapos és precíz felépítése 20-30 percet vesz igénybe.

A töméseket rétegzési technikával alakítjuk ki, melynek lényege, hogy a tömőanyagot kisebb porciókban helyezzük az üregbe a a megfelelő megvilágítás érdekében.  Az esztétikus „fehér” fogtömésekhez rendelőnkben  kompozit tartalmú típusú anyagokat használunk.  Melyek az esztétikai igényeket tökéletesen kielégítik. Színük a fog színével megegyezik. Ezt a fogszínt mindig fogszínkulcs segítségével választjuk ki. Az anyag megkeményedését fotopolimerizációs lámpa használatával érjük el. Az így elkészült tömés esztétikus, és azonnal terhelhető, használható.

színhű fogtömés

1. Vizsgálat

Felmérjük a fogazata állapotát és meghallgatjuk panaszait,észrevételeit, majd panoráma röntgent készítünk. Sok olyan elváltozás van , ami kicsi, Ön még nem veszi észre, de a fogorvos könnyebben észreveszi, és a röntgen ezt megerősíti. így érthető el korrekt diagnózis.

2. Érzéstelenítés

Septanest Forte érzéstelenítőt használunk, a fájdalommentesség végett. Ez az anyag 5 perc alatt fejti ki hatását. Az érzéstelenítőszer hatásereje biztosítja, hogy egyszerre, akár több fog kezelése is megtörténjen.

3. Fogtömés

A szuvas részek eltávolítása és az üreg kialakítása során törekszünk arra, hogy minél több ép foganyagot őrízzünk meg. Ebben segít nekünk a kompozit tömőanyag. A tömés végeztével artikulációs papír segítségével ellenőrizzük a magasságot, szükség esetén korrigáljuk a magas pontokat, mivel a zsibbadt állapotben előfordulhat, hogy nem érzi teljesen jól a harapás magasságát.

Fogtömés inlay korona

Inlay/Onlay

Ez az úgynevezett szilárd tömés, melyet lenyomat alapján a fogtechnikai laboratórium készít el, és a lenyomatvételhez képest néhány nappal később kerül speciális ragasztóval rögzítésre. A rágófogak esetén kitűnő megoldást nyújtanak a hiányzó fogrész kiegészítésére, a szuvasodás által elpusztított nagyobb fogszövet pótlására, a fogak esztétikus szépítésére. Alkalmazásával élethűen utánozható bármilyen fog színárnyalata, egyéni színezettsége, így mosolya harmonikussá, kellemessé válik. Anyaguk lehet kompozit, kerámia vagy arany.

Alkalmazásának előnyei

  • hosszú élettartam: 8-12 év (megfelelő szájhigiénia mellett),
  • pontos illeszkedés a maradék foghoz (ezért is hosszú az élettartamuk),
  • megmaradt fogrész megmenthető olyan esetben, amikor esztétikus tömés már nem készíthető, de még korona készítése nem indokolt,
  • alkalmas régi nagy amalgám tömések helyettesítésére,

Amalgám fogtömés cseréje

Az amalgám fogtömés egyre ritkábban alkalmazott eljárás. A tömés ugyan tartós, de esztétikailag nem kielégítő, és higanyt tartalmaz. Idővel a fog szürkés elszíneződését okozza. Ezért javasoljuk a meglévő amalgám tömés cseréjét, mely rendelőnkben csak egy fogtömés árába kerül.

Gyakran feltett kérdések a fogtömés kapcsán

Hány fogtömést lehet egyszerre elkészíteni?

Egyszerre akár 3-4 tömés is elkszíthető, de függ attól, hogy a páciens rágóizmai mennyi idő után fáradnak el. Fogászati altatásban akár még többet is.

Fájhat-e a fog tömés után?

Utópanaszok, mint például hideg érzékenység, vagy ráharapási érzékenység előfordulhat rövid időre. Amennyiben ez tartós, azonnal keresse fel rendelőnket!

Mennyire tartós a fogtömés?

Megfelelő szájhigiénia és évenkénti kontroll mellett hosszú évekig szolgáhatja Önt.

Mikor ehetek az új fogtömésemmel?

A fogtömés már elkészült, a zsibbadás elmúltával Ön étkezhet, inni egyből ihat. Az érzéstelenítőszer hatása kb. 3 óra hosszat tart.

MYdent Fogászat, ahol a szakértelem kedvességgel párosul

Képzett fogorvosok
Megfizethető ár
Modern fogászati eszközök
Call Now Button
SZÉP kártyával továbbra is fizetheti fogászati kezeléseit!
Ne késlekedjen! Éljen a lehetőséggel!