Zavarják hiányzó fogai?
A fogimplantátum a megoldás!

Válassza a fogimplantátumot, „fogbeültetést”!

 • Megoldást jelent egy fog pótlásánál, melyet pl. egy szerencsétlen baleset következtében elveszített.
 • Jelentősebb foghiány esetén, amikor már hagyományos hidas fogpótlás nem alkalmazható.
 • Kíváló lehetőség teljes fogatlanságnál is, ha nem szeretne fogsorral bajlódni.
fog implantátum

Mi is a fogimplantátum?

A fogászati implantáció során az állcsontba fogászati implantátumot, „műgyökeret“ ültetünk be, melyre a becsontosodást követően koronát, hidat vagy fogsort rögzíthetünk, fixen vagy  páciens által oldható formában.

Milyen esetben alkalmazható implantátum?

A fogimplantátum egy vagy több fog pótlásához is alkalmazható, akár teljes fogatlanság esetén is.  Egy fog pótlásánál, akkor szokták alkalmazni, ha hiányzó fog mellett elhelyezkedő fogak jó állapotban vannak, nincs rajtuk korona és nem gyökérkezeltek, vagyis nem javasolt ezen egészséges fogak lecsiszolása.

Több hiányzó fog esetén nem szükséges minden fog helyére implantátumot helyezni, ha úgynevezett hidas fogpótlással megoldható. Egy felső teljes fogív pótlásánál, ami 14 fog, bőven elegendő 8 implantátum behelyezése, alul pedig akár 6 db is. Léteznek még egyéb fogpótlási eljárások (all-on-4, lokátoros fogsor), melyek implantátumokon rögzűlnek.

Az implantáció menete

1. Állapotfelmérés, konzultáció

Egy előre egyeztetett időpontban megtörténnek a szükséges vizsgálatok, felvázoljuk a lehetőségeket. Több fog hiánya esetén, vagy hosszú évek óta fennálló foghiány esetén 3D fogászati CT is készítünk a pontosabb állapot, csontállomány meghatározásához.

2. Tervezés, végső terv készítése

Több fogat érintő, nagyobb beavatkozásoknál implantológus kollégánk az elkészített CT és egy tervező szoftver segítségével előre megtervezi a beavatkozást, így minimalizálható a műtét közbeni esetleges komplikáció. Az eredményről Önt telefonon, vagy egy második (ingyenes) konzultáció során tájékoztatjuk.

3. Implantátumok behelyezése

Amennyiben megvan a közös akarat, elvégzésre kerül a beültetés. A műtéteink nagy részét helyi érzéstelenítésben (injekcióval) végezzük, viszont igény esetén lehetőség van altatásban is. A nagyobb, több implantátumos bevatkozásoknál sebészeti fúrósablont alkalmazunk, mely nagyban gyorsítja a műtét idejét, és még pontosabb behelyezést biztosít.

4. Implantátum felszabadítása

A behelyezést után általában 3-4 hónap becsontosodási időszak szükséges. Ezt követően végezzük el az implantátumok felszabadítását, alakítjuk ki a végleges fogíny formáját, úgynevezett gyógyulási csavarokkal.

5. Precíziós lenyomat készítése

Az  íny megformázása után 1-2 héttel megtörténik a lenyomatvétel a fogimplantátumra kerülő pótlás (korona, híd, fogsor) elkészítéséhez.

6. Végleges fogpótlás felhelyezése, utógondozás

Az elkészített végleges pótlás behelyezésre, rögzítésre kerül. Ismertetjük Önnel a szükséges kontrollok időpontját, a garanciális feltételeket. Amennyiben együtt működik velünk, akkor hosszú évtizedekre megoldható a fogászati problémája.

fúrósablon implantációhoz

3D fogimplantáció

Több implantátum, vagy kevés csont esetén, akár 1 implantátum behelyezésekor is fogászati CT alapján szoftver segítségével tervezik meg implantológus kollégáink az implantációt, és készíttetnek sebészi fúrósablont, ezért:

 • rövidülhet a műtéti bevatkozás ideje,
 • kisebb ínyfelmetszés válhat szükségessé,
 • pontosabb implantátumbehelyezés valósulhat meg az előírt biológiai távolságok betartásával,
 • sok esetben elkerülhető, vagy minimalizálható a csontpótlás a hagyományos implantálással szemben.

Miért fontos a fogak pótlása beültetéssel?

A fogak pótlásának elmaradása az egész szervezetre kiható egészségügyi kockázatot jelent. Számos később nehezen, vagy nem visszafordítható következmény alakulhat ki:

 • terhelés nélkül csökken az íny alatti csontállomány, vagyis csontsorvadás léphet fel,
 • tartás hiányában a meglévő fogak eldőlhetnek és arrébb vándorolhatnak,
 • rágóízületi fájdalmak jelenhetnek meg, mivel a rágás csak bizonyos területekre koncentrálódik,
 • a kiesett fogak miatt az arca beeshet, így a koránál jóval öregebbnek látszódhat.
fogbeültetés közben

Mibe kerül a fogbeültetés?

Rendelőnkben kiváló ár-érték arányú implantátummal is dolgozunk, de elköteleztük magunkat az egyik piacvezető implantátum gyártóval is. Implantátum típusokat legtöbbször esettől függően javasoljuk Önnek.

Osstem Ts fogimplantátum
176 000 Ft
 • Titán csavar + műtét díja
 • Kiváló minőség
 • Dél-koreai fejlesztés
 • További költség a titán felépítmény, porcelán korona, esetenként fúrósablon
Hiossen NH fogimplantátum
230 000 Ft
 • Titán csavar+ műtét díja
 • Prémium minőség
 • Nagyon rossz csontállomány esetén
 • További költség a titán felépítmény, porcelán korona, esetenként fúrósablon

Gyakran feltett kérdések a fogimplantátum-ról!

Annyira tartós lehet, mint a saját fogak! Megfelelő gondozással, fogászati  kontrolokkal pont addig tarhat, mint a saját foga. Krónikus és szenvedély betegségek befolyásolhatják az élettartamát.

A gyártók magára az implanlátumra életfogytig garanciát vállalnak, de ez csak az implantátum anyagára vonatkozik, hogy nem törik, vetemedik stb. Rendelőnk 10 év tartóssági garanciát vállal, amennyiben betartja az előírt kontrollokat, és az ajánlott kezeléseket (depurálás, szomszédos fogak rendbehozása). Mivel a fogazat egy egész, a szomszédos gyulladt fogak is hatással vannak az implantátum tartósságára.

Mert ezzel lehet a legpontosabban megtervezni az implantáció helyét, az implantátum típusát, méretét, mely nagyban befolyásolja a műtét sikerességét. A CBCT pontosan lehet mérni, akár csontvastagságot is, míg a hagyományos panoráma röntgenen nem.

Közvetlenül a műtét után is fontos a megfelelő fogmosás, varratok tisztántartása, valamint öblögetés például CORSODYLLAL.

Az implantátumos koronákat mosni kell fogkefével, fogkrémmel, de fogselymet, fogköztisztító kefét is használni kell.

Különböző betegsége esetén:

 • szenvedélybetegségek (dohányzás, alkoholizmus),
 • csontbetegségek (osteoporosis miatti biszfoszfonát szedés után),
 • krónikus betegségek (kezeletlen cukorbetegség),
 • illetve aki nem tud vagy nem akar visszajárni a szükséges fogászati kontrollokra.

A fogbeültetés ma már egy rutin eljárás, ami kis kockázatokkal jár, ennélfogva ez az egyik legtermészetesebb módja az elvesztett fogak pótlásának. Ugyanakkor, mint minden műtét esetében, nem árt tisztában lennie a lehetséges szövődményekkel és a különféle rizikófaktorokkal, melyekről Önt írásban is szóban is tájékoztatjuk a bevatkozást megelőzően.

Call Now Button
SZÉP kártyával továbbra is fizetheti fogászati kezeléseit!
Ne késlekedjen! Éljen a lehetőséggel!